Táto webová stránka používa cookies, aby Vám umožnila čo najlepší zážitok z našich webových stránok.

Rozumiem

Vyberte si kliniku jednodňovej chirurgie.
Očné kliniky, ortopedické kliniky, cievna chirurgia, kliniky asistovanej reprodukcie.
Objednajte sa.

Blog

Artróza kolena (gonartróza) – príznaky a liečba

Aký je rozdiel medzi meraním a vyšetrením zraku?

Aké poznáme choroby oka? Predstavujeme najčastejšie z nich

Karpálny tunel – príznaky, liečba a prevencia

Syndróm karpálneho tunela je nervové ochorenie, ktoré začína trápiť čoraz viac ľudí. Liečiť sa síce dá, no oveľa jednoduchšie a lepšie je sa tomuto zdravotnému neduhu vyhnúť. Stačí sa držať niekoľkých hlavných zásad. Ak by chceli nájsť karpálny tunel na ruke, musíte ho hľadať v oblasti zápästia. Ide o úzku štrbinu, ktorou do dlane prechádza […]

Bolesť krčnej chrbtice – príznaky, prejavy a liečba

Vaša zdravotná dokumentácia je dostupná aj online

Meniskus kolena – prejavy, stupne poškodenia a liečba

Voda v kolene – príčiny, príznaky a liečba

Prítomnosť nadmerného množstva vody v kolene, ktorá spôsobuje jeho opuch, je jedným z príznakov poškodenia kolenného kĺbu. Príčina vzniku vody v kolene môže byť rôzna od úrazu až po zápalové ochorenie.

Kompresívne pančuchy pre mužov

Kŕčové žily nie sú ochorením, ktoré postihuje výlučne ženy. Môže ním trpieť každý, vrátane mužov.  Národný portál zdravia uvádza, že 55 % žien má známky žilového ochorenia dolných končatín a asi 25 percent žien má viditeľné kŕčové žily. Muži sú postihnutí menej často, viditeľné varixy má asi len 15 percent mužov.

Výmenný lístok v roku 2020

Výmenný lístok je písomné odporúčanie všeobecného lekára na základe ktorého vám bude poskytnutá špecializovaná ambulantná starostlivosť uhrádzaná z verejného zdravotného poistenia. V prípade, že ho nemáte, môžete byť u špecialistu vyšetrený iba ako samoplatca. Toto nariadenie platí od apríla 2013 a je stále v platnosti aj v roku 2019.

Domáca liečba, pomôcky a lieky na kŕčové žily

Okrem chirurgického zákroku môžete pre liečbu kŕčových žíl urobiť veľa aj vy sami. Tieto opatrenia vám dokážu pomôcť spomaliť vývoj kŕčových žíl.

Nová moderná operačná liečba vyskočenej platničky na Slovensku. Čo je endoskopická operácia chrbtice? Spýtali sme sa ortopéda.

Na klinike Shams v Banskej Bystrici v súlade so súčasným trendom pri liečbe vysunutej medzistavcovej platničky nahradili otvorené operácie chrbtice pre pacienta šetrnejšou, menej rizikovou a menej bolestivou endoskopickou operáciou.

Bolesť lakťa – najčastejšie príčiny a najúčinnejšia liečba

Bolesť lakťa môže mať rôzne príčiny. Časté sú úrazové poranenia lakťa, ktoré nás sa nám môžu stať nie len pri športe, ale aj v bežnom živote. Najvážnejšími následkami úrazu sú vykĺbenie a zlomenina lakťa.

Bolesť ramena – toto sú najčastejšie príčiny bolesti v ramene

Svojim ramenám obvykle nevenujeme veľa pozornosti. To sa zmení vo chvíli, v ktorej nám bolesť ramena spraví z pôvodne jednoduchých každodenných činností ako fénovanie vlasov, zvesenie kabáta z vešiaka či zapnutie podprsenky heroický výkon.

Bolesť kolena – najčastejšie príčiny a prevencia

Kedy navštíviť lekára pri bolesti kolena, aké sú najčastejšie zranenia kolena, rizikové faktory a prevencia.

Partneri Infomedica znova vysoko hodnotení v prieskume spokojnosti pacientov

Partneri Infomedica - ORL Humenné a Oftal vo Zvolene sa opäť umiestnili v prieskumoch spokojnosti pacientov na popredných miestach.

Kompresívne pančuchy na kŕčové žily

Používanie zdravotných kompresívnych pančúch je jednou z najdôležitejších metód liečby kŕčových žíl.

Poletíte za teplom? Cievny chirurg radí, nezabudnite na toto!

Cestovanie na dlhé vzdialenosti prináša so sebou isté zdravotné riziká. Prečítajte si, čomu cievny chirurg odporúča venovať zvýšenú pozornosť.

Navštívili sme za vás: Ortopedickú kliniku Shams v Banskej Bystrici

Ortopedická klinika Shams v Banskej Bystrici sa pri liečbe ochorení a úrazov kĺbov a chrbtice špecializuje najmä na miniinvazívne výkony – artroskopie. Artroskopie sú vykonávané v režime jednodňovej chirurgie, teda bez nutnosti ležania v nemocnici.

Navštívili sme za vás: ORL Humenné

Špecializovaná nemocnica v odbore očné, nosné a krčné v Humennom je skutočne jedinečný projekt. V moderných, vkusne a účelne zariadených priestoroch, klinika už takmer 15 rokov poskytuje v odbore otorinolaryngológia ambulantnú, jednodňovú a aj ústavnú zdravotnú starostlivosť.

Navštívili sme za vás: cievnu kliniku IMEA v Košiciach

V súčasnej dobe je na liečbu kŕčových žíl dostupných množstvo účinných metód a prístrojov. Nie každá metóda je však vhodná pre každého pacienta. Preto ako veľkú výhodu kliniky Imea CC v Košiciach vnímame, že je technicky vybavená na poskytovanie veľkého spektra metód riešenia tohto zdravotného problému.

Navštívili sme za vás: Ortopedickú kliniku Arthromed v Martine

Martinská ortopedická klinika Arthromed patrí medzi najdlhšie pôsobiace súkromné kliniky na Slovensku. Za takmer 15 ročné fungovanie si získala výborné meno nie len medzi „bežnými“ pacientami, ale aj medzi vrcholovými športovcami z rôznych športových odvetví.

Inseminácia

Inseminácia (intrauterinná inseminácia – IUI) je najjednoduchšou metódou asistovanej reprodukcie. Vykonáva sa ak je spermiogram v norme alebo len málo pod normu alebo pri poruchách ovulácie u žien.  Predpokladom je, že má žena priechodný aspoň jeden vajíčkovod. Zákrok je ambulantný, bezbolestný, nie je potrebná anestézia.

Spermiogram

Spermiogram je základným vyšetrením na zistenie mužskej plodnosti. Pred odberom sa odporúča dodržiavať niekoľkodňovú sexuálnu abstinenciu (2-5 dní). Odber sa robí v priestoroch centra asistovanej reprodukcie, kde je na tento účel vyčlenená diskrétna odberová miestnosť.

Umelé oplodnenie – postup

Ak sa vám ani po 1 roku pravidelného nechráneného pohlavného styku nepodarilo otehotnieť (alebo po 6 mesiacoch ak máte vek nad 35 rokov), prípadne viete o probléme s plodnosťou u seba alebo vášho partera, mali by ste zvážiť návštevu centra asistovanej reprodukcie.

Centrum asistovanej reprodukcie

Na Slovensku je niekoľko centier asistovanej reprodukcie, ktorých zoznam nájdete TU. Môžete si prezrieť profil každého pracoviska vrátane cenníka, rozsahu poskytovaných služieb, informácie o zmluvných poisťovniach a prostredníctvom jednoduchého objednávkového formulára sa môžete bezplatne objednať na konzultáciu.

Príčiny neplodnosti u mužov

Príčinami neplodnosti u mužov môžu byť najmä: poruchy tvorby a dozrievania spermií (genetické poruchy, infekcie,...), vrodené vývojové chyby pohlavných orgánov, nezostúpenie semenníkov do mieška, poruchy ejakulácie, nepriechodnosť semenovodov, onkologická liečba, užívanie niektorých liekov, drog, anabolických steroidov.

Príčiny neplodnosti u žien

Príčinami neplodnosti u žien môžu byť najmä: anovulácia – porucha zrenia a uvoľňovania vajíčok, vrodené vývojové chyby pohlavných orgánov, nepriechodnosť vajcovodov po zápale, zrasty v oblasti malej panvy, výrastok sliznice maternice, endometrióza, sterilizácia, užívanie niektorých liekov – dlhodobé užívanie liekov proti bolesti, antikoncepcia, antipsychotiká, onkologická liečba, užívanie drog.

Neplodnosť

Neplodnosť definuje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) ako neschopnosť dosiahnuť počatie po roku pravidelného nechráneného pohlavného styku. Podľa štatistík tretina neplodnosti spočíva v ženách, tretina mužoch, a v jednej tretine v oboch partneroch alebo je príčina neplodnosti nejasná.

Flebektómia

Flebektómia je metóda chirurgického odstraňovania kŕčových žíl. Používa sa na menšie kŕčové žily. Kŕčové žily sa buď podviažu alebo odstraňujú pomocou drobných mikrorezov alebo vpichov v úsekoch 6-10 cm pomocou špeciálnych háčikov. Ranky alebo vpichy väčšinou nie je potrebné šiť.

ClariVein™

ClariVein je jednou z nových metód liečby kŕčových žíl. Bola vyvinutá v USA v roku 2010. ClariVein spočíva mechanickom porušení vnútornej výstelky žilového kmeňa za súčasného podávania sklerotizačného roztoku. Do žily sa zavedie tenký infúzny katéter, ktorý obsahuje rotujúci vodič.

VenaSeal™

Jednou z najnovších miniinvazívnych metód liečby kŕčových žíl, je terapia VenaSeal. Metóda VenaSeal bola vyvinutá v USA kde sa pravidelne používa od roku 2014. Systém VenaSeal uzatvára kŕčové žily pomocou špeciálneho lepidla len jediným vpichom na nohe.

Navštívili sme za vás: UNITED CLINIC v Malackách

UNITED CLINIC je v Malackách, kde sa nachádza stále skôr známa pod názvom Medicon, ktorý niesla od svojho založenia v roku 2007 až do roku 2016.

Navštívili sme za vás: Blumental Clinic v Bratislave

Blumental Clinic je prvá klinika na Slovensku, ktorá sa špecializuje výlučne na liečbu kŕčových žíl a žilových ochorení. O informácie o liečbe kŕčových žíl je na Infomedica veľký záujem. Boli sme preto naozaj zvedaví, čo jedinečné ponúka táto nová špecializovaná klinika.

Operácia kŕčových žíl – druhy, priebeh a ceny

Operácia kŕčových žíl (varixov) sa vykonáva z kozmetických dôvodov, pri vzniknutých problémoch, ktoré spôsobujú kŕčové žily a ako prevencia vážnych zdravotných komplikácií. Je potrebné si uvedomiť, že operácia kŕčových žíl nelieči genetickú príčinu, ale lieči jej dôsledok.

Navštívili sme za vás: OFTAL – očnú kliniku vo Zvolene

Oftal je prvou špecializovanou nemocnicou v odbore oftalmológia. Klinika vznikla v roku 2005 v priestoroch bývalého očného oddelenia nemocnice vo Zvolene. Po kompletnej rekonštrukcii a vybavení pracoviska najmodernejším prístrojovým vybavením hospitalizácie nahradila jednodňová zdravotná starostlivosť.

Fototerapia

Fototerapia alebo liečba svetlom je metóda fyzikálnej terapie, pri ktorej na organizmus pôsobí elektromagnetické žiarenie, využíva sa laser a bioptronová lampa. Terapia sa využíva najmä v dermatológii a to pri hojení herpesov, akné, keloidných jaziev, dekubitov, vredov, popálenín a chronických ekzémov, urýchľuje hojenie rán a zápalov.

Termoterapia

Termoterapia je liečba teplom. Pri pozitívnej termoterapii je do tela privádzané teplo, pri negatívnej termoterapii je teplo z tela odvádzané pôsobením chladnými podnetmi.

Magnetoterapia

Magnetoterapia spočíva v pôsobení stáleho či striedavého magnetického poľa na ľudský organizmus. Väčšinou sa aplikuje ako doplnková liečba popri inej fyzioterapeutickej liečbe. Má protibolestivý účinok a zlepšuje výživu nervového tkaniva.

Elektroliečba

Elektroliečba je najpoužívanejšia fyzikálna terapia. Jej liečebný účinok zabezpečujú rôzne formy elektrickej energie. Elektroliečba zabezpečuje zlepšenie metabolizmu, krvnej cirkulácie a výživy tkanív a má výrazný vplyv na zníženie zápalovej aktivity v tele. Princíp elektroliečby spočíva v stimulácii nervu a svalu striedavým elektrickým prúdom rôznej frekvencie.

Kineziotaping

Aplikáciou metódy kineziotaping nastane zmiernenie opuchu, regulácia svalového tonusu, zníženie svalových kŕčov a zranení, korekcia kĺbnych funkcií, obnovenie toku krvi a lymfy a redukcii zápalu. Dôjde k redukcii bolesti, opuchu, zápalu a relaxácii svalu.

Rebox

ReBox je neinvazívna elektro terapia pôsobiaca cez povrch kože, ktorého výsledkom je odstránenie miestneho zakyslenia tkaniva pri nedostatočnom prekrvení, v dôsledku zápalu, pomliaždenín, pri natrhnutí šliach. Pôsobí analgeticky (protibolestivo), uvoľňuje svalstvo a je účinný proti opuchom.

Plynové injekcie

Aplikáciou oxidu uhličitého do podkožia výrazne napomáhajú zlepšovať výživu tkanív, podporujú uvoľňovanie kyslíku viazaného v krvnom farbive, zlepšujú priepustnosť kapilár a pružnosť kolagénu.

Liečebné masáže

Liečebná masáž aktivuje celkový krvný a lymfatický obeh, ktorý následne zlepšuje okysličenie organizmu a odlev škodlivých látok z tela. Zlepšuje prekrvenie pokožky, podkožia a svalov, pomáha uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly a podieľa sa na lepšom vyplavovaní odpadových látok z organizmu.

Rehabilitácia a fyzioterapia / cena

Cena rehabilitácie a fyzioterapie sa odvíja v prvom rade od toho, či ide o zdravotný výkon (preventívny, diagnostický alebo liečebný) plne alebo čiastočne hradený zo zdravotného poistenia alebo nie a či vám bude poskytnutá štandardná alebo nadštandardná zdravotná starostlivosť (napr. použitie materiálov alebo pomôcok, ktoré nie sú zahrnuté v základnej zdravotnej starostlivosti)

Rehabilitácia

Rehabilitácia má nezastupiteľné miesto v prevencii, diagnostike a liečbe ochorení pohybového aparátu. Rehabilitácia je komplexný proces, ktorý zlepšuje priebeh ochorenia a urýchľuje návrat pacienta do normálneho života. Diagnostické metódy a rehabilitačné liečebné prostriedky majú svoju presnú indikáciu, aplikujú ich rehabilitační lekári, rehabilitační pracovníci alebo fyzioterapeuti.

Nezabudnite pred operáciou

Aktuálny zdravotný stav. Pre bezproblémový priebeh operácie je dôležitý aj váš aktuálny zdravotný stav. Prechladnutie, infekcia, zápal, zvýšená teplota môžu znamenať preloženie termínu operácie. Informujte svojho operatéra o všetkých akútnych zdravotných problémoch, ktoré sa u vás vyskytli v priebehu 14 dní pred operáciou.

Bolesť a ochorenia chrbtice – príčiny a liečba

Chrbtica je zložitý anatomický útvar, ktorý sa skladá sa zo 7 krčných, 12 hrudníkových a 5 driekových stavcov, ktoré sa pripájajú na krížovú kosť a kostrč. Hlavnou zložkou pohybového segmentu chrbtice je medzistavcová platnička spájajúca dva susedné stavce. Súčasťou tejto pohybovej jednotky sú medzistavcové kĺby, väzy a priľahlé svaly.

Totálna endoprotéza (TEP) kolenného kĺbu

Kolenný kĺb patrí do skupiny najčastejšie poranených kĺbov v ľudskom tele. Poranenie kolena je dôsledkom vrodených zmien, ako napr. hypermobilita a laxita (vrodená porucha pevnosti spojiva-kĺbového puzdra a väziva) alebo degeneratívnych zmien, artróza kolenného kĺbu.

Totálna endoprotéza (TEP) bedrového kĺbu

Bedrový kĺb je najväčším kĺbom ľudského tela. Skladá sa z jamky v panvovej kosti a do nej zapadajúcej hlavice na krčku stehennej kosti. Bolesť bedrového kĺbu je buď bolesťou samotného kĺbu, alebo okolitého väziva, môže byť dôsledkom vrodeného vyskočenia bedrových kĺbov, vrodenej deformácie bedrových kĺbov, opotrebovaní bedrových kĺbov alebo zlomeninami v oblasti bedrového kĺbu (napr. krčku stehennej kosti).

Táto webová stránka používa cookies, aby Vám umožnila čo najlepší zážitok z našich webových stránok. Rozumiem

Odborná pomoc? Napíšte nám
zásady ochrany osobných údajov a súhlasím s nimi

* Vyplnenie týchto položiek je povinné